Netwerk

Netwerken is geen synoniem voor borrelen en uitwisselen van visitekaartjes, maar serieus kennis maken en kennis uitwisselen. Natuurlijk om er ‘beter’ van te worden, in je vak, als mens, als organisatie en zeker niet alleen maar gericht op business en euro’s. Gewoon weten wat er te koop is en wat er in je directe omgeving en de wereld om je heen gebeurt. Alweer niet vrijblijvend maar gericht op het delen van kennis met anderen. Immers als je niet kunt delen….

Al begin jaren ’90 was Joop Schaffels een bewust netwerker. Aanvankelijk als lid van het WTCE, later actief betrokken als lid en bestuurslid van Ondernemers Contact Waalre (OCW). In 2002 medeoprichter van Ondernemers Contact Kapelbeemd (OCK) in Acht (Eindhoven). Naast lidmaatschappen van o.a. de Eindhovens Persclub en Transmissie, is Joop lang bestuurslid geweest van Zakensociëteit Zuidoost Brabant.

Hier is hij o.a. de initiator geweest van de fusie per 1 januari 2010 met de business club van het World Trade Center Eindhoven, inmiddels WTCE Zakensocieteit (zie www.wtce.nl). Als WTCE bestuurslid heeft Joop vanzelfsprekend Communicatie & PR van de club in zijn portefeuille gehad. Per september 2011 heeft hij zijn bestuursfunctie vacant gesteld en het stokje over gegeven aan nieuw ‘bloed’.  Joop is als ambassadeur aan deze club verbonden.